Macskamentők blog

Macskamentők blog

Hőségriadó! Óvjuk kedvenceinket!

2016. június 24. - Macskamentők

Tudjuk, hogy felelős állattartóknak nem kell hangsúlyoznunk, hogy kis kedvenceinket is mennyire megviseli ez az időjárás és mennyi mindent kell tenni érte, hogy ne legyenek rosszul, de az ismétlés sosem árt. 

Minden kinti állatnak legyen biztosítva árnyékba vonulási lehetőség, naponta többször cserélt friss víz, több helyen, hogy ha felborul legyen utánpótlás. Akár a földet is érdemes föllocsolni, hogy tudjanak hűsölni a nedves homokon.
Kerüljük velük az aktív, megerőltető sportot és játékot, mert nagyon könnyen túlhevülnek.
Érdemes őket néha egy kis nedves ronggyal áttörölgetni. Figyeljünk rá, hogy az ételük ne legyen sem napon, se sokáig a szabad levegőn, mert a köpőlegyek, csigák előszeretettel piszkítják be.
Benti kedvenceinknek is többször cseréljünk vizet, kerüljük a megerőltető játékot.
Úton lévő állatoknál nagyon figyeljetek rá, hogy nehogy véletlenül bent maradjanak az autóban. Percek alatt megfőnek szegények.

Ha az alábbi tüneteket tapasztaljátok, azonnal keressetek egy állatorvost: "ha az állat az oldalára dől, szája, orra habzik, nagyon liheg, a bőre süt a forróságtól, esetleg az állat görcsöl. Ilyenkor a hasánál kell megkezdeni a hűtést, jégakkuval, hideg vízzel, és ezzel együtt azonnal orvoshoz vinni az állatot. Extrém hideget azonban ne használjunk, tehát ne tegyük az állatot jéghideg vízbe, ad abszurdum hűtőszekrénybe, mert az sokkot okozhat. Hőguta esetén is életbevágóan fontos a gyors ellátás: a kezelés sikere jelentős részben azon múlik, mennyire gyorsan lehet elkezdeni."

Mindenkinek kitartást kívánunk a hőség elviseléséhez!

260270_162215423845205_109484665784948_363857_559227_n.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása