Macskamentők blog

Macskamentők blog

Ne ajándékozzatok élő állatot karácsonykor (sem)!

2015. december 20. - Macskamentők

Decemberben sok Mikulásnak és Jézuskának szánt levélben szerepel a "cicát szeretnék", "kutyát szeretnék" kívánság.
Sok szülő enged is a csábításnak, de sajnos az esetek többségében a karácsonykor még izgalmas, új, cuki, szőrmókos állatkák pár hét elteltével már nem is olyan érdekesek, gondozásuk a szülőkre marad, akik vagy összeszorított foggal ellátják az állatot, vagy más lehetőség után néznek. Elajándékozzák, menhelyre adják, szélnek eresztik....
Ez leginkább a húsvéti nyuszikra jellemző (akiknek ismert statisztika szerint 90%-uk nem éri meg a felnőttkort), de így karácsony közeledtével sok cicára, kutyára, hörcsögre, madárkára, pókra, halra vár ez a sors.

Persze nagyon sok család ilyenkorra időzíti a régóta, családilag együtt áhított új családtag beszerzését, ami egy nagyon szép gesztus és igazi ajándék mindenkinek.

Mindenesetre ahogy minden állatszerető és jóérzésű ember, így mi is szeretnénk elkerülni, hogy hirtelen felindulásból felelőtlen döntések szülessenek, aminek később a kisállat issza meg a levét.

Ezért kérünk benneteket szeretteitek háziállat kívánságait kezeljétek nagy felelősséggel, csak akkor vágjatok bele, hogy ha biztosak vagytok benne, hogy az állatkának élete végéig szuper helye lesz, biztosítva lesz az egészséges és boldog élethez szükséges összes feltétel! És ha mégis mostanra időzítitek, kérjük, ne vásároljatok, hanem fogadjatok örökbe!

nem_jatek_karacsony.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása