Macskamentők blog

Macskamentők blog

A világ legnagyobb macskás festménye

2015. november 05. - Macskamentők

Hétfőn New Yorkban a Sotheby's árverésén kalapács alá került és el is kelt a világ legnagyobb macskás festménye 826.000 dolláros áron (mai árfolyamon 239 millió forint). Carl Kahler festette az alkotást, Mrs. Kate Johnson megbízásából 1891-ben. A hölgy a klasszikus "őrült macskás hölgy" kategória győztese volt saját idejében, hiszen egyszerre nagyjából 350 macskája volt, akik egy kaliforniai birtokon éltek 12 négyzetkilométeren.

Ahogy az aukciós ház videójában is olvasható a témában megjelent újságkivágásokon, mindegyiküknek volt saját neve, amire híváskor válaszoltak is. A festés előtt a művész 3 évig tanulmányozta a cicákat, hogy élethűen jelenjenek meg a képen. A kép közepén pedig a hölgy kedvence Sultan ül és tekint ránk ennek teljes tudatában (őt egyébként 3000 dollárért vette a gazdi, pontosabban 3000 dollárért sikerült rásóznia egy tenyésztőnek, mert akárhogy is nézzük, ez mai árfolyamon közel 870 ezer forint).

És miért ez a legnagyobb cicás festmény? A cikkben található képen jól látszik a méret egy emberhez képest, pontosan pedig 182X259 cm, és mivel 103 kilós, egy speciális falat kellett neki építeni, amire fel tudták akasztani.

A legjobb poén a cikk vége, hogy vajon ki vette meg a képet, hát feltételezhetően egy mostani "őrült macskás hölgy".

mywifeslovers.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása