Macskamentők blog

Macskamentők blog

Az egyik leghíresebb cica 40 éves

2014. november 03. - Macskamentők

Hello Kitty a japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája. Az ábra jellegzetessége, hogy a bal fülében mindig masnit vagy más hasonló díszt visel; általában hiányzik a szája. Hello Kitty ábráját 1974-ben alkotta meg a japán Yuko Shimizu. Az ábra 1976 óta számos országban bejegyzett védjegy.

Japánul így írjuk a nevét: ハローキティ

Stokes-Hello-Kitty2-1200.jpg

 

Teljes neve Kitty White. Kitty azért kapott angol nevet, mert megalkotása idején a brit kultúra népszerű volt a japán lányok körében.

Hello Kitty először egy műanyag pénztárcán jelent meg 1975-ben, és hamarosan rengeteg különböző terméket gyártottak képmásával. Bár eredetileg a fiatal lányokat célozták meg, ma már szinte minden elképzelhető holmit díszített, írószerektől a ruhákig, számítógépektől az autókig. Japánban már nem úgy tekintenek rá, mint aki csak kisgyerekeknek szól, egyaránt népszerű a tizenévesek és a felnőttek körében is. A piac terjeszkedését jelzi, hogy a Hello Kitty-vel díszített felnőtt alsóneműk épp annyira keresettek, mint az esküvői ruhák. Ma már több mint 22 000 féle terméket árulnak, és ez a Sanrio éves jövedelmének felét adja.

Rengeteg japán nyelvű oldal foglalkozik vele, de belépés után teljesen elveszik az ember, azokat nem linkelem be. De vannak itt még igazi csemegék anélkül is.

Hello Kitty fb profilja.

Ezen az oldalon (ami a Sanrio honlapja) azt is megtudjuk róla, hogy London elővárosában él ikertesójával (akinek egyébként a jobb fülében van a masni), hobbija a süti készítés és a barátkozás, és ami még ennél is fontosabb, itt olvasható a mottója is: "soha nem lehet túl sok barátod."

HK.PNG

Természetesen vásárolni is lehet az oldalon (ahogy minden HK oldalon). Például a lenti skót ruhás változat 200 dollárba kerül - egy 40ezres baba az ágyra ültetve...

07062-201405.a.largeThumb.jpg

Ha tovább lépünk, mindenképpen be kell tennem a legfanatikusabb rajongók oldalát, akik valószínűleg már megvakultak az alkalmazott színvilágtól, vagy ha még nem, akkor is párszor már biztosan kisült az agyuk, amikor felléptek és szörföztek az oldalon. Az oldalon, ahol minden megtalálható a témában. Ami itt nincs fent, az nem is létezik.

És ha már említettem a csemegéket, zárásként egy Hello Kitty szusi, merthogy ilyen is van:

hk_szusi.jpg

Forrás: wikipédia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása