Macskamentők blog

Macskamentők blog

Az emberi kegyetlenségnek nincs határa!

2013. április 07. - Macskamentők

sv_468x60banner_1.gif


Ezen a linken minden információt megtaláltok az élveboncolásról.

Részlet a cikkből - statisztikák:

• Az egész világon évente körülbelül ötszázmillió állatot ölnek meg laboratóriumokban. Erről nagyon nehéz pontos adatokhoz hozzá jutni, mint ahogy filmfelvételeket vagy fotókat szerezni is nehéz, mivel minden titokban, zárt laboratóriumi ajtók mögött történik.

• Az állatok mintegy 60%-át gyógyszerkutatásokban használják, a többit orvosi kutatásban (betegségek tanulmányozása), kozmetikai kísérletekben, elmebetegségek kutatásában, katonai kutatásokban és az oktatásban használják. Mindegyik kategóriában előfordulnak toxikológiai tesztek, ezek képviselik az összes állatkísérlet körülbelül 75%-át. A kísérletek 60%-át magánlaboratóriumokban, 33%-át orvosi egyetemeken és tudományegyetemeken, 7%-át közintézményekben végzik.

• A kísérleti állatok hangszalagjait amputálják, megmérgezik, megégetik, megvakítják, éheztetik, megcsonkítják, megfagyasztják, decerebrálják, áramütésnek teszik ki őket, és megfertőzik olyan vírusokkal is, amelyek általában nem támadnak meg állatokat. A kísérletek 70%-a mindenfajta érzéstelenítés nélkül, 30%-a csak részleges érzéstelenítés mellett történik.


Ha te is elítéled az állatok élveboncolását, írd alá a petíciót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása