Macskamentők blog

Macskamentők blog

Itt a tavasz, ideje ivartalaníttatni!

2016. február 25. - Macskamentők

Jó-e a kandúr cicánknak, hogy minden évben elkapja a gépszíj, és testi épséget nem féltve, lesoványodásig, nehezen kezelendő sebekig küzd a lány cicák kegyeiért és vagy hazaér, vagy nem?

Jó-e a nőstény cicánknak, hogy úton útfélen agresszív kandúr cicák szorítják a földre, kergetik, terrorizálják őket, majd évente kétszer teljes kimerülésig szoptathatják és gondozhatják a kismacskákat?

Jó-e a megszületett kiscicáknak, hogy születésük után pár hónappal éheznek, elzavarják, megdobálják őket? (Ne adj isten vízbe fojtják, elássák, vagy agyonverik, mert sajnos erre is van példa.) Vagy megtűrt sokadik macskák legyenek, akik éppen annyit és olyan minőségűt kapnak enni, amivel elvegetálhatnak.

Ha ezekre a kérdésekre nem a válasz, akkor ti is egyetértetek azzal, hogy egy felelős gazdának az egyik legfontosabb kötelessége a macskája ivartalaníttatása.
Sajnos ez a mai napig nem alap felfogás az állattartók részéről, a mai napig évente több ezer kiscica van kidobva, megkínozva, meggyilkolva, vagy csak megtűrve, zavarva.

A mostani bekerülőink között már több vemhes cica volt. Indul a szezon.

Szépen kérünk titeket, kedves macskatartók, a macskáitok érdekében vigyétek el őket! Ha kóbor cicát találtok, akinek puffadt a hasa, gyanakodjatok, mert szinte biztosan vemhes. Az ivartalanítást így is el lehet végeztetni.

Legyetek jó gazdik, ne hagyjátok őket szenvedni! A felesleges szaporulat senkinek sem jó!

Keressétek az állatorvosi rendelők akcióit, kérjetek segítséget alapítványoktól, tájékoztassátok másképpen gondolkodó macskatartó embertársaitokat a felelős állattartásról.

A macskák jóléte, egészsége, életminősége a mi felelősségünk. Mi háziasítottuk őket, mi fogadtuk őket a családba, nekünk KELL vigyázni rájuk!

Köszönjük!

ivart.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása