Macskamentők blog

Macskamentők blog

Útmutatás örökbefogadáshoz!

2014. november 28. - Macskamentők

Kedves Ismerősök, Ismeretlenek, Leendő gazdik, Támogatóink!

A cicák örökbefogadásának gördülékennyé tétele és a cicák biztonsága érdekében alapítványunk elnöke az alábbi tájékoztatást teszi közzé:

Útmutató örökbefogadáshoz!

Szinte naponta felmerülnek ezek a kérdések, így megpróbálom összefoglalni a fontosabb tudnivalókat.
Kérem, hogy mindenki úgy tekintse ezeket a feltételeket, hogy nem ELLENE, hanem elsősorban a MACSKÁK védelme érdekében készültek, mégpedig azért mert ezeket a testi és lelki sérült állatokat azIllatos útról, illetve az utcáról mentettük. Rengeteg szeretet, idő, pénz, munka, amit beléjük fektettünk.
Felelős lettünk értük, így ezzel megalapoztuk azt a " jogunkat", hogy feltételeket szabhassunk.

Tehát:

- Ha a cicák hirdetéseit a fb-on olvasták, kérjük, hogy semmiképpen ne a posztban jelentkezzenek!
Mivel nem minden esetben vesszük ezt észre. Illetve van a dolgoknak egy menete.
A jelentkezéseket MINDENKÉPPEN írásban kérnénk a macskamentok@gmail.com email címre, semmiképpen nem telefonon. Mivel a telefon sokszor ki van kapcsolva, mert dolgozom, ha meg nem, élem az életem. Nem feltétlenül akarok éjjel nappal valakinek a rendelkezésére állni. Hiszen nem ez a mi mentésünknek a feladata, hanem elsősorban az Illatos úti állatok, macskák mentése.Tehát kérem, írjanak egy pár szavas bemutatkozó levelet
telefonszámmal, visszahívjuk.

Példa: „Panel házba vinnénk a cicát, a család a szülőkön kívül 2 gyerekből áll, akik 13 és 16 évesek. Állatszerető család vagyunk, mindig volt macskánk. Kiss Gizi vagyok: tel számom:0670...”

Erre azért van szükség, hogy tudjuk, hogy a kiválasztott macska alkalmas-e arra, hogy a leírt életkörülmények között éljen.
A www.macskamentok.hu illetve a www.macskamentok.blog.hu oldalainkon elolvashatják az örökbe adási szerződést, amit a cica átvételekor alá kell írni. Orvosi költség hozzájárulást kérünk.
Természetesen vannak kivételek mikor nem, de alapvetően fogadják el, hogy semmi nincs ingyen. Ezzel a következő macska mentését segítik. Mivel ezek a mi magán házaink, lakásaink, így itt nincs lehetőség a
macskák látogatására, velük való barátkozásra, hiszen nekünk is van privát életünk.
Mivel nagyon sokszor előfordult a visszalépés, így a macskák „félre tétele” egy későbbi időpontra is kizárt. Akkor is, ha az oltási költséget kifizetik.
A macskát kiválasztják képről, az adott időpontban eljönnek, és ha tetszik a macska viszik, ha nem akkor marad.


- Macskákat csak macskahordozóban adunk ki. Ebben a hideg téli időben csak kocsival vihetőek el az állatok - főleg a picik - mivel tömegközlekedéssel megfáznak, mikor órákat kell állni a dobozzal a megállóban.

- Vidékre általában nem adunk macskát, csak ha ismerős vagy valamelyik barátunk ismerőse, illetve hajlandó a macskáért eljönni. Sokan elvárják az ingyenes szállítást, de ezeket már nem tudjuk megoldani. Pénzért sem szállítunk, mert nincsenek erre alkalmas autóink és embereink. Egyébként meg a településnek is érdeke, hogy az ott lévő kóbor állatok gazdához kerülhessenek. Nem hiszem, hogy feltétlenül fontos Pestről macskát elvinni.

- Idős embernek csak akkor adunk macskát, ha a családja aláírja a papírt, hogy az állatot vállalja vagy visszahozza. Ugyanis pont most volt rá példa idős hölgy állatot fogadott be. Kettőt! Élettársa az egyiket szélnek eresztette se szó se beszéd. Csak remélni tudom, hogy a másikat visszahozzák. Tehát ezt az új szabályt megint kiharcolták, mint a többit is, amely fent olvasható.

Kérem, hogy sajnálatból ne fogadjanak be macskát!
Gondolják végig, hogy nemcsak most, hanem 15 év múlva is lesz-e pénz a macska eltartására, orvosi ellátására, hely az életteréhez. S mielőtt bárki felveti: ki tudja mi lesz 15 év múlva..
Ez oké is. Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy például albérletben lakom, a házamon kölcsön van, én magam is hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű vagyok, magamat sem tudom eltartani, nemhogy egy állatot...stb.
Természetesen a jövőbe senki nem lát, történhetnek vis major helyzetek.

Szeretnénk örökbe adni az állatainkat, de NEM MINDEN ÁRON és nem BÁRKINEK!

Köszönöm, hogy végig olvasta és értelmezte!
Üdv:
Tórh Tilda Macskamentők Alapítvány
2014.november 28.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása