Macskamentők blog

Macskamentők blog

Macskák a filmekben 1.

2014. március 31. - Macskamentők

Új sorozatot indítunk a filmtörténet leghíresebb macskáiról. Szoktunk azon gondolkodni, és érdekesnek találjuk, hogy az egyes filmekben milyen tulajdonságokkal ruházzák fel az alkotók a macsekokat, milyen képességeiket emelik ki, milyen feladatokat látnak el. Olyanok is szerepelnek majd, akik nem biztos, hogy széles körben ismertek, de nekünk fontosak voltak az eddigi életünkben (is).

Ilyen például a Sailor Moon japán anime és manga sorozatban szereplő három különböző macsek.

Mindhárman tanácsadóként szolgálnak gazdáik számára. Mindegyik képes beszélni és egy hold alakú szimbólumot viselnek a homlokukon. A két idősebb Luna és Artemis, akik már a sorozat múltjában is megjelentek a Hold Királyságában játszódó események alatt. A harmadik, Diana sokkal fiatalabb és már a Földön született. 

A macskák jellemzően információkkal szolgálnak a Sailor harcosoknak, vezetik őket, és a bizalmasaik, bátorítják és patronálják őket. Ráadásul rendelkeznek azzal a képességgel, hogyha egy "alvó" Sailor harcost találnak, felébresszék a benne szunnyadó különleges erőt, vagy megerősítik a meglevő hatalmukat.

Ahogy a sorozat halad, az aktív cselekményalakító szerepük csökken, de ezzel párhuzamosan sokkal inkább előtérbe helyeződik a tanácsadói-bizalmasi szerepkörük és például kiderül, hogy vannak további testi alakjaik pl. képesek megjelenni emberként.

A sorozatban hármójuk közül Lunáé, a fekete cicáé a legnagyobb szerep.

Sailor Moon.png

Legfontosabb forrás a Wiki volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása