Macskamentők blog

Macskamentők blog

Feketemacska - Helovín

2013. október 31. - Macskamentők

Igen, így egybeírva. Mert ezt már így használjuk.

Ahogy rengeteg ünnepnek, a helovinnak is megvan a maga árnyoldala, mégpedig az állatáldozat.

Babonás hiedelmek a XXI. században, visszanyúlva a középkorig... De hát akkor nem tudtak ennyit az emberek a világ dolgairól, nem volt ilyen széles körű az információáramlás. Most már azért nyilvánvalónak kellene lenni mindenki számára, hogy nem attól lesz bővebb a termés, ha több száz kecskét lefejezünk egy udvaron, vagy akkor nem történik semmi rossz velünk, ha feláldozunk egy feketemacskát.

Érdekes megjegyezni, hogy talán a legerősebb tradíció éppen ez, hogy a fekete macska szerencsétlenséget jelent, szerencsétlenséget hoz a házhoz, amikor pedig még az úton is átfut... jaj mindenkinek.... de persze főleg az egereknek.

Ezért helovín felé közeledve egyre több megkínzott és megölt cicáról lehet hallani és olvasni. Szörnyű, hogy egyesek mennyire nagy idióták.

feketemacska.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása